Arts of Inspirations
Islam Is Our Guidelines

Sep
30

hari nii merupakan hari yang paling ana sedih walaupon ana dah capai apa yang aku target bulan nii.. Alhamdulillah laa, dapat juga ana habiskan Quran dalam bulan nii.. tp. tp.tp dy pergi meninggalkan daku seorang diri..huhuh.. sedihnya rasa. Allah je tau cam ne keadaan aku Read the rest of this entry »

Advertisements
Sep
28

assalamualaikum…

huhuh.. xlagi 2 ari lagi ramadhan nak berlalu. setakat mana dah usaha aku untuk wat yang terbaik dalam bulan ni?? hurmm.. Ya Allah pertemukanlah diriku ini dengan ramadhan seterusnya .(balighna Ramadhan )…… bila lagi ye aku nak jumpa ramadhan?? sempat ke aku jumpa?? persoalan yang bermain-main di kotak fikiran ku Read the rest of this entry »

Sep
27

As usual i’ll update my blog for you all.. Thanks for spending a time comes to my blog and read . If there anything we can share, just leave a massage . It will ‘shine’ my day with your pleasure. As i’m promised you all in the previous post. Please enjoy your self…

Read the rest of this entry »

Sep
25

assalamualaikum..

jazakallah kerana sudi mengunjungi blog ana yang x seberapa nii..

mudah2 dalam bulan yang penuh barakah nii, Allah pertemukan kita dengan malam lailatul qadr.. huhu tinggal brapa hari je lagi..  sedihnya.. masih ada lagikah harapan utk aku bertemu dgn nya..

sambil2 guna pc nii, dengar laa lagu inteam. tetiba je rasa pelik bila dengar nasyid ‘keredhaanmu’.. rasanya aku layak ke dapat redha dy. dirini yang selalu wat kesilapan. selalu wat dosa..huhu..Ya Allah ampunkan dah dosa hamba mu ini.. terimahlah taubut ku.. aku ingin bertemu dgn mu dalam keadaan beriman.. ,matikan lah hamba mu ini dalam keadaan penuh keimanan.. amin.

ni lirik nasyid keredhaanmu.. sama2 kita muhasabah

Ya Allah, Ya Tuhanku
HambaMu merindukan
Rahmat kasih sayangMu
Dan jua keredhaanMu
Dalam hidupku

Meskipun ku ulangi dosa noda
Yang menjanjikan azab sengsara
Namun ku sedari
KeampunanMu tidak bertepi

Ku akui diri ini
Hamba yang mungkir pada janji-janji
Jadikanlah taubat ini yang sejati
PadaMu Ilahi

Ya Allah, ampunkanlah dosa-dosaku
Ya Allah, redhakanlah kehidupanku
Moga terhapus penghijab kalbu
Antara Kau dan aku

Tuhan,
Ku zalimi diri ini
Andai Kau tak ampuni dan rahmati
Alangkah ruginya diri

Tuhan,
Jangan Kau palingkan hati ini
Setelah Kau beri hidayah
Sesungguhnya Kau Maha Pengasih

hurmm… arinii ana dah upgrade operating system ana, linux. best gak guna benda nih. tp x leh install photoshop. x pe2. ana ada dua operating system. pakai internet kat linux nii laju. semua software dia free2 je. linux ni yang pentingnya mesti ada internet. klo x, x dapat laa kita upgrade cantik2..

Sep
21

assalamualaikum..

sekadar nak update blogku ini…

esok malam ana nak balik da. balik kl dulu lusa baru balik sarawak, flight kul 3. malam nii seperti biasa menghabiskan masa depan pc meng’burn’ cd2 tempahan. akhirnya dengan jualan tersebut dapat juga ana membeli hp baru…heheh.. dapat laa gak bli w660i. slama nii dok pakai 2nd jerk. nak rasa plak 1st nyer..

my new hp

my new hp

ana sebenarnya x tau sangat nak tulis pe.. epi sgt. nak balik da.. heheh.. apa2 pon slamat menyambut hari raya tp jgn lupa ramadhan masih ada. teruskan perjuangan mencari malam lailatul qadr.. semoga kita menemuinya.. amin.. jgn lupa kad raya ana tau.. heheh

tu je kot. nanti laa ana post pic katak yang dibedah tuu.. best2.. ok laaa..assalamualaikum

Sep
13

assalamualaikum…

lamanya ana x update blog nih.. nak update je ada keja.. cbuk tol

minggu nii boleh balik tapi ana malas nak balik.. dah 3 minggu berturut-turut balik umah kat ipoh tp…tp..tp… malangnya internet x leh on…:(:(.. sedihnya.. bosan x tau nak wat pa.. Alhamdulillah laa Quran ada.. misi menghabiskan 30 juzuk dalan bulan yang mulia nii.. target nak khatam lagi.. amin..

yang lain jgn lupa tau amik peluang dalam bulan yang sangat mulia nii.. intai2 laa malam lailatul qadr..untung sgt2 sapa yang jumpa.. slalunya terjadi pada hari yang bertarikh ganjil n 10 malam terakhir.. so .. caiyok2 kita sama2 intai malam tuu.. mudah2an Allah pertemukan kita dengan malam yang lebih baik daripada seribu bulan tu kannn.. skang nii sebnarnya kat cc kat kgr (take 2).. sebab tuu x nak update byk sangat .. x best guna pc org.. pc seniri gak best..hehhe

Read the rest of this entry »

Aug
25

assalamualaikum..
hehehe.. ari nii nak update skit.. x tau sgt nak wat pe sbenarnya. dah laa x p skolah lg.. lusa baru ana pergi . huhuh.. hari ahad nii ada perbarisan peringkat negeri perlis semperna hari kemerdekaan ke-51.. berkawad arr jawabnya.. x abis2 lagi berkwad.. huhuhu.. x pe2.. cuti lama2 x best gak.. ilmu bukan masuk sgt pon.. dah laa kat umah nii sorang jerk.. smalam tido lewat.. kul 2 pg kot.. nasib baik laa ada ali utk ana berchating.. x leh nak tdo.. tq ali coz teman ana.. heheh tp dy lg ar x tido.. telan air kopi lg ada.. pekat lak tuu. haish dak nii.. pastu dok jalan2 kat malakat arr.. semua da x da da.. balik skoll..huhuhu =(.. x pe2 nanti ana balik skoll gak,. balik2 nii mesti kena perli nyer ngan bdk2 n cg.. x kisah arr.. umah pon jauh, tiket pon mahal.. so paham2 je laa yerk.

hurmm… ari nii rasanya nak share skit arr tips2 pelajar cemerlang.. sebagai peringatan kepada diri sendiri dan seterusnya kepada pembaca2 sekalian..ana lebih suka berbincang benda2 nii secara x formal laa.. santai2 skit. mudah-mudahan Allah memberi keberkatan kepada kita. aminn.. ok2. lets get started..

Read the rest of this entry »

Aug
24

here is my tag..

Part 1 : On the Outside

Name:Pengiran Muhammad Badiuzzaman bin Awang Iskander
Date of Birth: 31 Januari 1992
Current Status:complicated.. hehe 😀 Read the rest of this entry »

Aug
23

assalamualaikum semua..

bersua kita kembali..

hurmm sbenarnya x tau nak tulis apa.. skadar coretan utk menghilangkan rasa keseorangan.. rasanya baik pakai ‘ana’ daripada ‘aku’.. heheh.. nampak molek skit.. kat umah nii maner laa ada kawan yang terdekat.. semua nya jauh2 kat semenanjung sana. cuti nii x balik ipoh tp balik sarawak. jiran2 pon jauh.nak main apa.. pc laa menjadi teman. Alhamdulillah laa ari nii ada BBQ kat umah.. ngan family2 jerk. tu pon x semua.. semua merantau di negara org. huhuh

hurmmmm.. ari semakin ari Ramadhan makin menjelman. rasa x sabar pon ada. dah lama x berjumpa bulan ramadhankan. mudah2an kita semua  dapat manfaat daripada melalui bula tersebut kan.. klo kita tengok balik wahai abang2 kakak2, bulan nii Allah lipat gandakan pahala amalan kita. Yang wajib jadi 70 kali ganda Read the rest of this entry »

Aug
22

aslm…huhuh

oliday nii banyak tol perkara terjadi..kerja umah pn byk sgt..folio sampai 3..wwaaawa…bio x tau nak cam mana….soklan dy pon pening dan memening..sabar je laaa…huhuhu.. cuti nih x laa gi memana sgt coz mak kerja tp esok insyallah pergi kot.. hidup ni mmg penoh onak duri kan.. iman kadang2 turun kadang2 naik.. harap2 bila naik tuu, naik byk tp bila trun, trun skitttt jee. aminnn susah nak muraqabatullah slalu.. so kena laa sahabat2 kc nasihat skit.. wndu plak kat sahabat2.. mmg btol.. klo sahabat dah ada x trasa plak wndunya

tp tuu laa.. mcm org yang ada dlm lombong mas laa.. x kisah mas byk mana pon, org yang kat tempat lain berebut2 mencari mas.. begitulah kehidupan kita yang x kekal nih..huhuh.. bila2 je Allah blh tarik kita balik kan.. (nasihat pada diri sendiri= kena bersedia menyahut panggilan illahi..) hurmm… tp cuti2 nii dapat gak byk kawan dari malakat92.. mcm2 jenis orang ada kat dunia nii.. ada yang ska melepak ada juga yang ska Read the rest of this entry »