Arts of Inspirations
Islam Is Our Guidelines

Today

assalamualaikum semua..

bersua kita kembali..

hurmm sbenarnya x tau nak tulis apa.. skadar coretan utk menghilangkan rasa keseorangan.. rasanya baik pakai ‘ana’ daripada ‘aku’.. heheh.. nampak molek skit.. kat umah nii maner laa ada kawan yang terdekat.. semua nya jauh2 kat semenanjung sana. cuti nii x balik ipoh tp balik sarawak. jiran2 pon jauh.nak main apa.. pc laa menjadi teman. Alhamdulillah laa ari nii ada BBQ kat umah.. ngan family2 jerk. tu pon x semua.. semua merantau di negara org. huhuh

hurmmmm.. ari semakin ari Ramadhan makin menjelman. rasa x sabar pon ada. dah lama x berjumpa bulan ramadhankan. mudah2an kita semua  dapat manfaat daripada melalui bula tersebut kan.. klo kita tengok balik wahai abang2 kakak2, bulan nii Allah lipat gandakan pahala amalan kita. Yang wajib jadi 70 kali ganda daripada pahala wajib yang biasa di bulan lain , yang sunat klo kita wat time bulan nii dapat pahala wajib.. masyallah besarnya nikmat yang Allah bg kat hamba2 dy kan.  klo kita tgk surah al-qadr ,time bulan nii gak arr ada satu malam yang mana malam nii lebih baik dari seribu bulan.. masyaAllah.. beruntung klo kita dapat jumpa malam nii kan. x yah nak hidup seribu bulan sbb jangka hayat kita pon insyallah x sampai lama tuu. betol x??? so kita kena laa merebut peluang mengintai mlm nii. hurmmm….. malam nii dinamakan ‘lailatul qadr’.. slalu nya terjadi 10 malam terakhir.. utk kita nak dapat malam nii.. start skarang laa kita kena bangun malam utk melatih diri kita agar bila dah ramadhan, jasad kita x laa rasa malas sgt nak qiam (bgn malam menghambakan Diri pada Allah atau erti kata lain DATE kita ngan Allah) ..heheheh.. =D… klo nak tau mcm mana rupa malam lailatul qadr kita kena laa  rajin2 baca artikel2 mengenai lailatul qadr tuu.. ana pon x brapa igt tanda2 dy  tp antaranya ialah  semua makhluk seperti tumbuh2an n haiwan seolah-olah tunduk sujud kepada NYA.. dengan mcm bunyi zikir.. masyallah.. bestkan klo kita dapat jumpa mlm nii.. heheh.. ok laa tuu saja kot wat kali nii.. minta maaf klo ada silap.. klo salah tolong tunjukkan yerk.. jazakallah kpd semua.. arap2 sedikit ilmu nii diberkati Allah.. aminn..

Advertisements

6 Responses to “Today”

  1. Cool pic kat atas ni..pndai r dye edit maxis tuh!!

    btw, link xchange?
    ak dh letak ko dlm blogroll!

  2. tq22…aku pon da ltk ko kat blogroll aku..

  3. slm..
    ahlan wasahlan yaa ramadhan..
    link xchange..>.<

  4. dah .. beres.. mai laa lg..hehhe

  5. tq…aku pon letk ko nyer


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: