Arts of Inspirations
Islam Is Our Guidelines

Pertemukanlah daku

assalamualaikum..

jazakallah kerana sudi mengunjungi blog ana yang x seberapa nii..

mudah2 dalam bulan yang penuh barakah nii, Allah pertemukan kita dengan malam lailatul qadr.. huhu tinggal brapa hari je lagi..  sedihnya.. masih ada lagikah harapan utk aku bertemu dgn nya..

sambil2 guna pc nii, dengar laa lagu inteam. tetiba je rasa pelik bila dengar nasyid ‘keredhaanmu’.. rasanya aku layak ke dapat redha dy. dirini yang selalu wat kesilapan. selalu wat dosa..huhu..Ya Allah ampunkan dah dosa hamba mu ini.. terimahlah taubut ku.. aku ingin bertemu dgn mu dalam keadaan beriman.. ,matikan lah hamba mu ini dalam keadaan penuh keimanan.. amin.

ni lirik nasyid keredhaanmu.. sama2 kita muhasabah

Ya Allah, Ya Tuhanku
HambaMu merindukan
Rahmat kasih sayangMu
Dan jua keredhaanMu
Dalam hidupku

Meskipun ku ulangi dosa noda
Yang menjanjikan azab sengsara
Namun ku sedari
KeampunanMu tidak bertepi

Ku akui diri ini
Hamba yang mungkir pada janji-janji
Jadikanlah taubat ini yang sejati
PadaMu Ilahi

Ya Allah, ampunkanlah dosa-dosaku
Ya Allah, redhakanlah kehidupanku
Moga terhapus penghijab kalbu
Antara Kau dan aku

Tuhan,
Ku zalimi diri ini
Andai Kau tak ampuni dan rahmati
Alangkah ruginya diri

Tuhan,
Jangan Kau palingkan hati ini
Setelah Kau beri hidayah
Sesungguhnya Kau Maha Pengasih

hurmm… arinii ana dah upgrade operating system ana, linux. best gak guna benda nih. tp x leh install photoshop. x pe2. ana ada dua operating system. pakai internet kat linux nii laju. semua software dia free2 je. linux ni yang pentingnya mesti ada internet. klo x, x dapat laa kita upgrade cantik2..

Advertisements

No Responses to “Pertemukanlah daku”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: